Geluk met je trouwambtenaar

Om de perfecte trouwceremonie te krijgen moet je geluk hebben met je trouwambtenaar. Een trouwceremonie is een uniek moment wat (de meeste van ons) één keer meemaken. Uiteraard zijn er ook mensen die twee, drie of zelfs vier keer trouwen. En ook dan moet het een memorabele gebeurtenis zijn. Helaas gaat dit niet altijd goed… Zie hieronder een top 8 van wat een trouwambtenaar kan doen om de plank volledig mis te slaan. Onderstaande top 8  voorkom je als ik als trouwambtenaar jouw huwelijk mag voltrekken.

trouwambtenaar vinden BABS

1. Onpersoonlijk

Als er iets persoonlijk is dan is het wel trouwen, helaas gebeurt het wel eens dat trouwambtenaren een zeer onpersoonlijk verhaal verkondigen waarin jij je helemaal niet in herkend… Hoe pijnlijk is dat?

2. Geen match

Als je je laat trouwen door een ambtenaar van de gemeente dan kan je een voorkeur aangeven, maar het is niet altijd zeker dat hij of zij het wordt. Er is ook een kans dat je wordt gekoppeld aan een ambtenaar waar je totaal geen ‘match’ mee hebt… Dan is er een dikke kans dat je niet de ceremonie krijgt waar je op hoopt.

3. Foutief naamgebruik van bruidspaar en/of getuigen

Ja het gebeurt echt! Een trouwambtenaar gebruikt de verkeerde naam (keer op keer) tijdens de ceremonie. Misschien ben je assertief genoeg om er iets van te zeggen, of zie je de humor er wel van in. Maar menig bruidspaar zal zich groen ergeren. En terecht.

4. Oninteressante informatie over de trouwlocatie

Als je trouwdag eindelijk daar is, wil je écht niks weten over de locatie van de trouwceremonie. Er zijn ambtenaren die duizend-en-één vertellen over de geschiedenis van de locatie. Tijdens de ceremonie draait het om het vieren van de liefde van het bruidspaar en niet over de hertogen die hun veldslagen vierden in de desbetreffende zaal.

trouwambtenaar vinden BABS

5. Gestandaardiseerde speeches

Er zijn ambtenaren die al honderden keren een huwelijk hebben mogen voltrekken en daardoor in de ‘speechsleur’ zijn beland. Er wordt in zo’n geval vaak een standaardiseerde speech gebruikt, waar de namen en de feitelijke gebeurtenissen worden aangepast, maar ’that’s it’. Dan heb je zeker geen geluk met je trouwambtenaar…

6. Gedramatiseerde verhaallijnen

Tijdens een ceremonie kan een trouwambtenaar er een handje van hebben om de geschiedenis te dramatiseren. ‘Je zag het licht niet meer aan het einde van de tunnel’ zei de ambtenaar met een serieuze toon, terwijl het ging over het feit dat jij de trein had gemist en daardoor niet op tijd bij een afspraak kon zijn.

7. Trouwambtenaar op nummer 1

Er zijn trouwambtenaren die tijdens het speechmoment het podium 100% pakken en doen alsof ze de nieuwste Jochem Meijer of Lenette van Dongen zijn. Ofwel; the spotlight geheel van het bruidspaar afhaalt en volledig op zichzelf richt. Tijdens een bruiloft moet het juist draaien om het bruidspaar in plaats van de ambtenaar.

8. Foute grappen, slecht gevoel voor humor

Humor is natuurlijk erg belangrijk tijdens een ceremonie. Een goede grap zorgt voor ontspanning en ontlading en humor kan voor de informele sfeer zorgen die jij voor ogen hebt. Maar een trouwambtenaar kan ook een ander (of geen) gevoel voor humor hebben en dan is dat: heel pijnlijk of wat saai.

Wil jij geluk met je trouwambtenaar? En wil jij krijg een trouwceremonie op maat, die informeel, persoonlijk en ontspannen is en die een gezonde dosis humor bevat. Dan ben jij bij Saskia trouwt aan het goede adres.  Graag tot snel!