Geregistreerd partnerschap

Stel je wilt je formeel wel aan elkaar verbinden, maar niet middels een huwelijk? kies dan voor geregistreerd partnerschap. Dit is een vorm van samenleven en je hebt dezelfde rechten en plichten als wanneer je met elkaar gaat trouwen. Mocht je nadat je als partners aan elkaar bent verbonden toch echtgenoten worden, dan kan dat. Je kan namelijk de samenlevingsvorm om laten zetten naar een huwelijk. Dit gebeurt middels een akte van omzetting en dit is mogelijk in elke gemeente. Mocht je je huwelijk willen omzetten naar een partnerschap, kan dat weer niet.

Jullie zijn tijdens de ceremonie geen bruidspaar, maar partners. Tijdens de plechtigheid tekenen jullie een akte voor geregistreerd partnerschap. Als trouwambtenaar mag ik jullie als partners aan elkaar verbinden tijdens een ceremonie. Wanneer je voornemens bent om je aan elkaar te verbinden moet je een melding en aanvraag doen bij de gemeente.

“Niet trouwen, maar wel aan elkaar verbinden!”

geregistreerd partnerschap Zwolle

Juridisch gezien lijken een huwelijk en partnerschap veel op elkaar. Er zijn echter een aantal verschillen: Als eerste hoef je elkaar niet het jawoord te geven, dit mag uiteraard wel. Mocht je besluiten om het partnerschap te ontbinden, dan hoef je niet naar de rechter. Je kan de ontbinding regelen bij een notaris of advocaat. Deze samenlevingsvorm wordt in andere landen niet altijd erkend, een huwelijk daarentegen wel. Een notaris kan je vaak alles uitleggen over buitenlandse regelgeving.

Wanneer ik jullie als partners aan elkaar mag verbinden wil ik jullie uiteraard eerst leren kennen. Om zo een persoonlijke speech te schrijven over jullie liefdesleven. Hoe dit in zijn werk gaat lees je hier.

geregistreerd partnerschap Zwolle

Vul onderstaande contactformulier in voor het opvragen van een vrijblijvende offerte voor geregistreerd partnerschap op maat. Als je je gegevens invult dan neem ik contact met je op, zodat ik een offerte voor je kan opmaken.

    Vul hier je naam in

    Ik gebruik je e-mailadres om contact met je op te nemen, ik zal je mailadres niet voor andere doeleinden gebruiken.

    Mochten we niet per mail in contact komen, dan gebruik ik je telefoonnummer.

    * Verplicht in te vullen