Trouwring

Als er mensen gaan trouwen wordt er vaak ook gesproken over de trouwring. Vele vragen komen naar boven als het gaat om deze ring. Wat is een verlovingsring en wat is een trouwring? Als ik geen trouwring wil, zijn er dan alternatieven? Wat is leuke inspiratie voor een eventuele ringdrager? En om welke vinger wordt de trouwring gedragen? Hieronder lees je alles over het mysterie van de ring. Beyoncé zong er al over en als Queen B. iets bezingt dan mag je aannemen dat het van belang is.
‘Cause if you liked it, then you shoulda put a ring on it. Oh, oh, oh, oh, oh, oh. If you liked it, then you should have put a ring on it.

'Om welke hand wordt de trouwring gedragen?'
Saskia trouwt blog trouwring

Verlovingsring en trouwring

“Hij/zij* zakte op één knie, opende het ringendoosje en vroeg: ‘Wil je met me trouwen?’ ”Bij een dergelijk aanzoek wordt vaak een ring gegeven als er volmondig JA wordt gezegd. Als er dan is besloten om een leven samen te delen dan wordt de verlovingsring gedragen.
Tijdens de ceremonie komen er andere ringen in het spel. Het bruidspaar geeft elkaar een trouwring en je kan er dan voor kiezen om de verlovingsring niet meer te dragen. Dit hoeft overigens niet. Je mag gewoon beide ringen blijven dragen als je dat wil. In bepaalde culturen is het zelfs heel gewoon. En als de verlovingsring nou een prachtexemplaar is, dan zou ik zeggen; draag die bijou met verve.

'Om welke hand wordt de trouwring gedragen?'
Saskia trouwt blog trouwring

Alternatieve trouwring

Een huwelijk is voltrokken als er: ‘ja’ wordt gezegd. Een ring hoeft dus niet, het is geen verplichting, maar het mag wel. Stel dat je niet zo’n fan bent van een ringversiering dan kan je natuurlijk ook een andere keuze maken. Denk aan een tatoeage, een mooie armband of ketting, koop een mooi schilderij of laat iets graveren wat een prominente plek in huis heeft. Doe vooral wat bij jullie past.

'Om welke hand wordt de trouwring gedragen?'
Saskia trouwt blog trouwring

Ringdrager

Als ik het heb over een ringdrager dan doel ik niet op Frodo uit The Lord Of The Rings. Maar dan gaat het over wie de ringen van het bruidspaar tijdens de ceremonie naar voren draagt. Je kan hierbij denken aan een speciale gast; je moeder, beste vriendin, broer of oma. Of één van de kinderen natuurlijk. Maar huisdieren worden ook vaak ingezet om het huwelijkssieraad naar het bruidspaar te brengen. Als je denkt: ‘Dit past écht niet bij mij, want een onnodige handelingen allemaal…’ kan de bruidegom het ringendoosje natuurlijk ook gewoon in zijn zal bewaren. Of de bruid in haar jurk (er zijn tegenwoordig heel veel mooie jurken mét zakken namelijk!). En je kan uiteraard ook je trouwambtenaar vragen om de ringen te overhandigen. Alles is mogelijk.

‘Om welke hand wordt de trouwring gedragen?’

Dat is een vraag die ik vaak krijg als trouwambtenaar. Ook hier geldt weer; het mag allebei. Van oudsher is de hand gekoppeld aan de religie die je aanhangt. Of het waar je woont; in het noorden van het land wordt de ring anders gedragen dan in het zuiden. En ook per land kan het weer verschillen. En in de traditie bepaalt de verlovingsring weer waar de trouwring gedragen wordt. Concluderend; het mag allebei, doe wat jullie willen en laat je leiden door wat jullie prettig vinden of mooi vinden staan. En als je je wil laten sturen door tradities van geloof of jouw woonplaats, dan mag dat ook.* Saskia trouwt steunt de LGBTQ+-community. 

'Om welke hand wordt de trouwring gedragen?'
Saskia trouwt blog trouwring

Voor meer persoonlijke tips voor een trouwceremonie op maat kom ik graag een kopje koffie drinken om kennis te maken en jullie wensen te bespreken. Wanneer je onderstaand formulier invult, neem ik contact met je op voor een vrijblijvende afspraak. Graag tot dan!

    Vul hier je naam in

    Ik gebruik je e-mailadres om contact met je op te nemen, ik zal je mailadres niet voor andere doeleinden gebruiken.

    Mochten we niet per mail in contact komen, dan gebruik ik je telefoonnummer.

    * Verplicht in te vullen