Trouwen

Jullie zijn verloofd en willen elkaar binnenkort het jawoord gaan geven, zodat jullie wettige partners zijn. Als trouwambtenaar kan ik jullie trouwen in een gemeente naar eigen keuze. Dit kan de gemeente zijn waarin jullie wonen, maar het kan natuurlijk ook ergens aan zee zijn of in een boomgaard of…. Verzin het maar!

“BABS voor één dag”

Als ik jullie ga trouwen dan moet de gemeente waarin jullie trouwen mij als ‘BABS voor één dag’ aanstellen. BABS staat voor: Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Ik heb een blog geschreven over ‘Wat is en doet een BABS’ en ik heb ook een lijst opgesteld van gemeenten die BABSen voor één dag aannemen.

“Benoeming trouwambtenaar door de gemeente”

Elke gemeente heeft zelf trouwambtenaren in dienst. Ik ben niet in dienst van een gemeente, daarom moet het bruidspaar een aanvraag doen. Deze aanvraag houdt in dat het bruidspaar mij aandraagt als BABS voor één dag. De gemeente moet mij vervolgens voor één dag benoemen als trouwambtenaar. De meeste gemeenten vinden het geen probleem om BABSen te benoemen. Er zijn echter gemeenten die alleen willen werken met de trouwambtenaren die zij hebben aangesteld.
Stel dat je mij toch als trouwambtenaar voor jouw ceremonie wilt hebben. Dan kan je voor een ceremoniële bevestiging kiezen (vaak is dat ook nog goedkoper!).

trouwen Zwolle trouwambtenaar babs

“Huwelijksakte”

Wanneer je trouwt voor de gemeente, dan spreek je van een wettige huwelijk en ontvang je een huwelijksakte. De huwelijksakte is een officieel document en wordt getekend door het bruidspaar, de getuigen en de trouwambtenaar.

“Persoonlijke ceremonie op maat”

In de persoonlijke gesprekken die ik met jullie zal voeren, zal ik jullie en jullie liefdesleven doorgronden. Als jullie het leuk vinden dat ik jullie vrienden of familie benader voor mooie verhalen of anekdotes over jullie, dan neem ik contact met hen op. Lees meer over mijn werkwijze bij: trouwgesprek.

trouwen Zwolle trouwambtenaar babs

Vul onderstaande contactformulier in voor het opvragen van een vrijblijvende offerte voor een trouwceremonie op maat. Als je je gegevens invult dan neem ik contact met je op, zodat ik een offerte voor je kan opmaken.

    Vul hier je naam in

    Ik gebruik je e-mailadres om contact met je op te nemen, ik zal je mailadres niet voor andere doeleinden gebruiken.

    Mochten we niet per mail in contact komen, dan gebruik ik je telefoonnummer.

    * Verplicht in te vullen