Interview voor het Deltion Magazine ‘De Dag’

Naast het werken als trouwambtenaar geef ik les op Deltion college. Deltion college geeft eens in het kwartaal een magazine uit ‘De Dag’. In het laatste magazine werd ik geïnterviewd voor de rubriek ‘Na School’ door Eline Berghuis. Zij was benieuwd naar mijn werk als trouwambtenaar in combinatie met het lesgeven op Deltion college.

‘Liefde overwint alles’

interview deltion college bruiloft trouwambtenaar Saskia trouwt BABS Benno Wonink
Bruiloft Petra & Annelies, foto door Benno Wonink

Saskia van der Meulen (32) is ‘verzegelaar van de liefde’. Als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (‘babs’) voltrekt de leraar van START. in haar vrije tijd huwelijken. 

‘Het is zo mooi om dit werk te mogen doen. De liefde tussen twee mensen bezegelen met hun ja-woord. Als trouwambtenaar die zelfstandig te werk gaat, kan ik echt iets toevoegen aan de huwelijksvoltrekking. Elke bruiloft heeft wel iets waardoor het bijzonder wordt; in een boomgaard een van mijn beste vriendinnen trouwen, een zwaarverliefd stel trouwen in een pittoresk kerkje. `mijn eerste trouwerij war met twee prachtige dames in het stadhuis van Zwolle. Het “babsen” is goed te combineren met mijn werk als leraar. De kennismakingsgesprekken diepte-interviews doe ik in de avonduren en de meeste stellen trouwen aan het einde van de middag of in het weekeinde. En daarnaast word ik er gewoon heel blij van. Het is meest vrolijke en positieve baan die ik me kan indenken. Het echte trouwseizoen is rond de zomer. Helaas is de bruiloft die ik had staan voor dit seizoen verplaatst naar  2021. Door corona maken veel mensen deze begrijpelijke keuze. Maar liefde overwint alles!’

interview deltion college bruiloft trouwambtenaar Saskia trouwt BABS Benno Wonink
Bruiloft Petra & Annelies, foto door Benno Wonink

Petra en Annelies schreven een review over de ceremonie die ik mocht doen. Mocht je geïnteresseerd zijn in hoe zij de trouwceremonie hebben ervaren, lees dan vooral deze review.

Vul onderstaande contactformulier in voor het opvragen van een vrijblijvende offerte voor een trouwceremonie op maat. Als je je gegevens invult dan neem ik contact met je op, zodat ik een offerte voor je kan opmaken.

    Vul hier je naam in

    Ik gebruik je e-mailadres om contact met je op te nemen, ik zal je mailadres niet voor andere doeleinden gebruiken.

    Mochten we niet per mail in contact komen, dan gebruik ik je telefoonnummer.

    * Verplicht in te vullen